Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det tar sin tid att finna sig själv, att stå där stadigt, utan blickar på något yttre....


Identitet



En källa rinner
klar utan att
reflektera

över åsen
syns molnen
som små
tussar att
vilja skilja ut

det finns en sjö
jag går till
varje kväll

så stilla
full av aningar
trolsk och ovetande

i den atmosfären vill
jag finna frid i sommar
kvällen

jag lyssnar till bondens
rop på korna som
ska in för mjölkning

här i allt detta triviala
kan jag känna det
självklara utan att
förgås av längtan

efter något annat
som inte redan finns
där i mitt inre
jag nu kan kalla
mitt hem.





Fri vers av Karin Rosberg
Läst 361 gånger
Publicerad 2006-07-03 21:25



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej karen!

Denna tycker jag om. Känner också så här. Hittar min identitet i samma bilder. Hälsar vännen Fredrik
2006-07-04

    sl
"i den atmosfären vill
jag finna frid i sommar
kvällen"

Den här strofen tycker jag bara ska vara två rader, känns skevt med "kvällen" på en egen rad. Eller kanske skriva om den om du vill att det ska vara en trerading.
2006-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg