Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden i olika skepnader


Det känns som tiden står stilla
Men tiden rusar som aldrig förr
Vad kan jag mer göra än att följa
Med i vimlet fast jag vill stänga min dörr

En känsla av att inte höra hit
I denna världen full av stress
Där människor tillslut blir sjuka
Av det yttre och denna ständiga press

Tiden kan både älskas och hatas
Bra saker som hänt men även dåliga
Historien lär oss och vi utvecklas ännu
Misstag upprepas av de dumma otåliga

En dröm om där kärleken och glädjen
Tar upp det mesta av ens tid och rum
vänner och familj som ger en mening
Minnen ger kort som sätts i ett album

Smittsamma skratt ger oss lyckoruset
Borde vara självklart för alla varje dag
Men för många är det endast tårar
ge av din tid strunta i exakta klockslag

glädjen du kan sprida i en ensam själ
Varken tid eller pengar kan jämföras
När leendet lyser upp i det ansiktet
En värme så stark när vi tillåts beröras

Så glöm inte det som är viktigt
Vårda det du har och var tacksam
På en sekund kan allt vara borta
Njut i nuet och tillåts vara känslosam


Av: Nathalie Hedberg 6 jan 2020









Bunden vers (Rim) av Kaffedivan
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-06 03:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan