Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens rikedom


Fågelns fjädrar skiftar nyanser i solens sken
Den porlande bäcken som rinner ner för mossiga stenar
En vindbris som får trädens löv att dansa  en vals
Knastrande kottar och kvistar på en stig där fötter går
Myrorna skyndar över stigen med mera barr till sin stack
Molnen som bildar en hel bok full med sagofigurer
Trädets rötter som sträcker sig långt ner i jord och lera
Insekterna som förgyller vår flora och ger balans
Blommor går från knoppar och slår ut i en färgsprakande kombo
Regnet som ger en känsla av nystart och förhoppning 
Men också en luft av mer fräschet och lättare atmosfär 
Gräset vajar stillsamt fram och tillbaka i takt med vindens blåst
De frukter och bär som skogen erbjuder ger mat till dess invånare  
Den frestande smaken som blåbär, vildhallon och hjortron ger 
Rådjuret med sitt kid som där ligger på ängen och snusar 
Fjärilar som flyger runt så ivriga att hitta en matchande partner 
Naturen som är så förunderlig och ständigt föränderlig 




Fri vers (Fri form) av Kaffedivan
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-06 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan