Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två typer av tidsdårar




1

Företagare,
konstnär,
"har inte tid",
har all tid i världen för sig själv,
kan aldrig hålla tiden,
klockan får inte styra honom, bara skaparlusten,
omöjlig människa,
har inga vänner som står ut med hans later,
inget i livet är intressant förutom konsten
och sex...som är på hans villkor...men
skiter i orgasmer..."helt oviktigt",
drunknar till slut under mystiska omständigheter
ensam i en roddbåt på rytande hav,
flöt fram i livet men icke på vågorna,
tragisk personlighet.



2

Anställd kontorsråtta
alltid på pricken i tid,
när andra drar ut på mötet/tiden så reser
han sig helt sonika och bara går,
"tiden är ute" säger han utan en min,
tid är pengar är hans övertygelse,
"man ska hålla tiden",
han är trygg och pålitlig men en kvissla i arslet
med sin knivvassa exakthet....samma med siffror,
saknar egen inre kontroll så klockan
bestämmer allt,
kan inte välja...tidning, TV-kanal, kärlek, ingenting,
alltid förstoppad, har medicin...hjälper föga,
har gett den anala karaktären ett ansikte,
dör i tarmcancer.


Båda tidsdårarna är lika hopplösa som människor.
De är trasiga och uppgivna. Den första typen
är ständigt ironisk/sarkastisk/cynisk, den andra humorbefriad.
Ingen kan älska.
Samma människa i olika kostymer.

Upptagna av att skita i tiden....fånga tiden.

Vill ha kontroll. Dör av kontroll.




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-15 07:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den som kommer lite sent lever längre, sägs det, dom är mer avslappnade o stressar inte upp sig så, fast dina ex var ju rätt extrema personligheter
2020-01-16

  Gunnar Hilén VIP
Det som är lika är ju att båda är fixerade vid tiden. Den ena genom att slaviskt följa klockan och den andra genom att barnsligt avvisa faktum att tiden går. Det är två sidor av samma mynt. Det kanske är bättre uttryckt.
2020-01-15

  Lottie Ålhed VIP
Vad har det som är lika Kanske att bägge två är lika okänsliga
2020-01-15

    Lena Staaf VIP
Intressanta karikatyrer. Men att komma i tid är ett sätt att ta hänsyn till andra som ska slippa vänta.
2020-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP