Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lagd katt ligger

Lagd katt ligger
spinnande på hennes mage
doktorn har skrivit ut
katt på recept.

Hon måste besinna sig
och inte röra sig
så länge katten ligger kvar
andas långsamt.

Låta sina hårda hjärtslag
söka takt med kattens lugna
låta sina klösande känslor
plåstras om och slickas rena.

Med vibrerande morrhår
tar hon sig an livets skändligheter
en bortilande mus
kan fångas nästa dag.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-01-18 14:39



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Om man på djur är adept
får en utskriven på recept
blir det perfekt med en katt
den lockar fram många skratt
dessutom har vi vetskap om
gott skratt förlänger liv liksom
2020-01-21

  ULJO
Fint skriftat. Gillar titeln, klockren
2020-01-20

  Öknens Ros VIP
Fint om kattens helande inverkan.
2020-01-19

    Sefarge VIP
Sant katta- lyriskt
Skriftat!
;)
2020-01-19

  Solweig Jansson VIP
Min katt ligger och spinner bredvid mig när jag läser din dikt och jag vet att den kärleken man får av en katt gör gott i både själ och kropp !
Vi kan lära av alla våra medvarelser !
2020-01-19

  KattenKin VIP
Oj så fin!! Vilket alldeles underbart recept, och att du kom på det - brilliant! :) Ett recept som måste sparas.
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP