Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Aska

Du skrev dem

med din vassa penna

jag läste dem sakta

ja, varje ord

på ett papper

som doftade du

och du

det kändes bra

att riva det itu

sen bränna det i brasan 

tills allt som var kvar

av det som var vi

var stoftet av aska

i den öppna spisens glöd

och här sitter jag nu 

ensam och lyssnar i mörkret

på veden som sprakar

i lugn och tystnad

finns bara jag 

du skrev dem

med din vassa penna

jag läste dem sakta

ja, varje ord

på ett papper

som doftade du

och du

det kändes bra

att riva det itu

sen bränna det i brasan

tills allt som var kvar av det som var vi
var stoftet av aska

 

i den öppna spisens glöd

 

 

 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-01-19 14:27



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En text där gitarrsträngarna når ytan i orden, omkvädet vet sin uppgift, pekar tydligt ut altaret: spisens glöd, där askan sammanfaller med "att riva det itu". Ett brännoffer?
2022-02-25

  Lars Hedlin
Berör och känns
2020-01-25

    Birgersdotter VIP
Avslut.
2020-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP