Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
firhet


grottan

Långt ner i grottan finna sin hemliga sak
du måste djupt ner för att finna den
sjunk ner i ditt sinne och hala dig ner
var beredd att allt kan hända

att du har ditt sinne just där

för vad är din hemliga sak?


det har du lämnat för länge sen och behöver blommas upp
du kommer ner undan för undan
du sjunker ner i ditt sinne i tracidalt tillstånd
du har nerverna på spänn
inget får gå fel


varför söka efter en hemlg sak?
har du lämnat en kista med guld där och vad kan är den värd?
eller nåt annat


Något är det som berör dig som du inte kunnat lämna
du vet inte om du varit där att du varit det eller inte
men känslan finns där att du varit det


du kan välja att gå upp eller nervid det här sinnes laget


valet är ditt

är det ditt liv som hotas?

det finns en oändlig många möjligheter i dina tankar


En är många av de faror som finns

och hur farliga det är

Men du ger dig ner mot din hemlighet som tror sig finns där

du ser ett ljus uppåt i en tunnel

du tycker det känns kymigt

luften känns kvav och fuktig


det rinner vatten efter bergsväggarna
stenarna faller ner undan dina fötter
du ser upp och ser inget ljus

endast pannlampa lyser upp

du känner rädslan öka undan för undan
rädslan för att falla ner och dö
men ändå överskrider du gränsen och blir en fara för dig själv

ska din mystik ta död på dig själv
den hemlighet som finns där för dig
Endast du kan fatta som är livsavgörande

vägen var svår men du graverar ditt namn på bergvägggen där ingen varit

och börjar ta dig upp



du ser ljuset


känns som en stor lättnat


efter en riktigt kraftansträngning är du uppe igen
och till sinnes känns det bra

din hemlighet var det nog vägen till sinnes
Du känner dig fri




Fri vers av Lars Bertilsson
Läst 192 gånger
Publicerad 2020-01-20 12:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det var en fin berättelse.

om någon klagar
på din stavning
kan dom ta en
bokstav och köra
upp den någonstans.
2020-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Bertilsson
Lars Bertilsson