Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriminaliteten och rasismen i vårt land

Det sprängs skjuts rånas och bryts mot lag
från Malmö till Kiruna i Stockholm och förbi Mora
det är hemskt och rasistiska uttryck avskyr jag
vill inte höra någon kallas "jävla svennehora"
och jag avskyr också hets och hat
som när nån skriver "döda alla svennar"
det får inte accepteras och bli vardagsmat
utan något vi hårt straffar och förbannar
kriminaliteten och rasismen i vårt land
visar på ett rike vid ruinens rand.




Bunden vers (Rim) av Thylacine
Läst 314 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-21 09:18



Bookmark and Share


  Koloristen
Hatet mot vita är bara den s k antirasismens sanna ansikte som framträder.
2020-01-22

  Larz Gustafsson VIP
En centralamerikan (förmodar jag att det var) kallade mig en gång för "svenne" och blev upprörd då jag påpekade det olämpliga i detta.

2020-01-21

    lydriket
Spot on.

Den goda rasismen och den dåliga.

Rasismen som passar in i identitetspolitiken och rasismen som inte gör det.

Den utbredda nya rasismen som inte får beskrivas och den begränsade gamla rasismen som alltid omnämns.
2020-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Thylacine
Thylacine