Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

April och jag

Våren krälar i dikena
och speglar det ogjorda
på sin stormiga väg
blommar körsbärsträden

Det vita monsunregnet
finns inte i mina trakter
jag vilseleds av belackare
på min väg till vårregnet

Greven i de nya kläderna
väljer de långa kliven
på den svarta springaren
ses han sväva bort

Den efterlängtade plogen
ses vid horisonten
de trötta tranorna
dansar på de torra ängarna

Jag tar de gröna vagnarna
till mötet på biblioteket
uppslagsboken om löven
får mig att minnas hösten

I parkerna sjunger gamarna
och det låter som vatten
sprungen ur vågskvalpet
står april i sin ljusa prakt

På berget står en koffert
gjord av en mästares hand
där vilar sommarens oväder
på en bädd av rosa tistlar

Våren krälar längs vägarna
och ber om försoning
på de leriga åkrarna
möter jag en morgon april

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-03 13:12



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbar promenad i vårens april bland ordblomster jag fann mig mött och förförd av din skaldekonst!
2024-04-04

  Kungskobran VIP
Annorlunda vårdikt, gillar
2024-04-03

  Blomma-Stjärna VIP
härlig vårdikt som tycks mig spegla även gamla tider - andra vårar!
2024-04-03

  Maria Sundelin VIP
Fin vårdikt
2024-04-03

  Marita Ohlquist VIP
En text som stimulerar tanke och känsla.
2024-04-03

  lodjuret/seglare VIP
När det blir sommar och du kommer ut på trädäcket som omgärdar den där stugan du har strax utanför Rättvik, går dina tankar då till när du stod och lutade dig mot relingen på däck två på färjan och du då tänkte på alla dem som hunnit byta till sommardäck precis skiftet mellan mars och april då snöflingorna syntes dala från himlen och täckte åter marken samt hur en kylslagna vinden igen bet ansiktets bleka hud?
2024-04-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO