Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sandöbron

 

En synd och skam enorm
1939 enär arton arbetare
dog vid bro i spikad form
klen liksom en tandpetare

kommunen i upphandling 
billigaste aktören utav nio
gav sin tillståndshandling
ingen fälld trots otal legio

efter ändrad konstruktion
byggherre åter rodde iland
kontrakt att uppföra bron
nå Lunde via Klockestrand

dock Wästerlunds konditori
ej gavs tillstånd bygga nytt
istället i lada satts upp däri
rev sen väggar då lagar lytt

fiket finns kvar i denna idag
K-märktes liksom självklart
tack vare detta coola bidrag
kondis åt eftervärlden spart





 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-28 06:11



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Oj, ve och fasa!
Starka ord som bär din text....
2020-01-28

  Öknens Ros VIP
Tragisk verklighet i diktens form.
2020-01-28

  alicja lappalainen VIP
Sandöbron – Wikipedia

Sandöbron är en bågbro över Ångermanälven mellan Lunde och Klockestrand i Kramfors kommun ... Torsdag den 18 maj 1939 svängdes bågen ut på sin plats.
2020-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP