Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemma flyttar hemifrån

Bokstäverna i ordet hemma
är trötta på varann
m och m vill inte längre
leva sida vid sida
h e och a
är förvirrade och gråter
Alfabetet skyndar till hjälp
Ringer o från England
och frågar om hon kan flytta ihop
med h m och e och bilda home
frågar m som blivit över
om hon flytta ihop med ett annat m-par
och bilda ordet mamma
Nej, säger hon
jag är alldeles för ung för att bli mamma
frågar m om hon kan flytta ihop
med ett trevligt p-par och bli pappa
Nej, säger hon
det finns ingen plats för ett ensamt m hos pappa
Sant, säger alfabetet som klurar och tänker
frågar e om hon flytta från home varannan vecka
så att m kan bli me och bilda eget
Okay, säger e med en suck
vad gör man inte för sina systrar
Jag flyttar e-mellan
så att m och m
kan känna sig hemma
i alla fall ibland




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-01-28 03:17



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
En rolig text om ett oroligt skeende ! Kul att läsa och tänkvärt !
2020-01-28

  Blomma-Stjärna VIP
när ett hemma brister
och inte längre vill
vara tillsammans
så måste man hitta någon lösning
och i texten finns förmodligen svaret om man förstår dikten rätt- vilket kanske inte jag gör, men jag bokmärker ändå - fyndigt diktat, bra!
2020-01-28

    Lena Staaf VIP
Klurigt bollande med bokstäverna som speglar en verklighet som känns igen.
Vad är hemma? Finns det?
2020-01-28

  KattenKin VIP
Vilken läcker och finurlig text! Ett roligt knep och knåp för mig som läsare, men omflyttningarna irl är kanske inte lika kul. Mångas situation tänker jag. Måste spara mästerverket! :)
2020-01-28

  Stanley Rydell
mmmmm fyndigt!
2020-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP