Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lex Maria

Min dikt har flytt från ett äldreboende i Strömstad
och stavat sig fram till Lex Maria
men ingen nämner hennes namn ikväll
hon är fastspänd i en sjukhussäng
med gallergrindar längs sidorna
hennes tystnadsplikt
väger mer än tusen fyllda blöjor
hon sjunger vaggsånger
om vilsenhet och förtvivlan
på ett språk som stelnar till lava
hon bär på smekningar
av darriga händer
hon kommer med små teskedar
av mat från en älskad make
som olovandes tagit sig in
mellan kl 13-14:30
Han viskar hennes namn
om och om igen i hemlighet
och hon låter honom föra
tryggheten tillbaka




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-30 23:36



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
stark och så skör som en vinge som knappt finns din text. jag blir så ledsen att tänka på hur vi gör med äldreomsorgen.. i detta land. oftast. smärtsamt och fula rum.
2020-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP