Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till Eva



Jag har kännt dig sen jag var liten, i hela 27 år
Hur många år du fyller, ej i dikten framgår
Du är en kvinna med mycket erfarenhet
Lärt ut mängder av det som jag nu vet
Stor kunskap om det mesta men även klok
Har de rätta svaren som en uppslagsbok
Glad och positiv med smittsamt skratt
Då som nu kramas vi och säger godnatt 
Det vill säga då vi kan hälsa på varandra
Du bor långt bort men kan ej dig klandra 
Om jag är låg får du mig på glatt humör 
du berättar med stor inlevelse som sig bör 
Med roliga miner och gester, det blir teater 
En av favvofilmerna är stekta gröna tomater 
Kan prata om allt möjligt vi alltid trevligt har
Skratta och toka oss men också prata allvar 
Du är mitt stora stöd och du finns alltid där
Hjälpt mig då jag varit i nöd, en ängel du är 
Du börjar plötsligt sjunga när jag säger nått
Du kan en sång om de flesta orden har jag förstått
Många utflykter har jag fått följa med på
Ishotellet är det allra häftigaste vill jag påstå 
Du är och kommer alltid vara som min mamma 
När du gammal är, för mig du förblir densamma




Fri vers (Fri form) av Kaffedivan
Läst 119 gånger
Publicerad 2020-02-01 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan