Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fråga så där

Framför mig i skidspåret
mitt barn
vårt kärleksbarn
stretande svettig

Håret som en luddig gul badboll
sticker fram ur den sneda luvan
vanthänderna som sluter sig
som kronblad runt stavarna
inget snabbspår
men hemma i trivsellandet.

Rätt som det är säger han:
”Mamma hur kom de där fröna
i din mage dit?
när det blev jag?”
Rösten som fladdrar
som en fågelfjäder
i dagsmejan.

Jag flämtar inte till
jag får inte tunghäfta
jag bara ler lite grand
i takt med solens strålar
medan han stakar på, ett-två.

”De kom från pappas snopp
in i min snippa
så slog de rot och började växa
och en dag var du färdig
och ville ut.”

”Jaha”, svarar han
och fortsätter att staka
framåt på skidspåret
och i livet.

Vårt kärleksbarn.







Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-02-04 20:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2020-02-09

  Solweig Jansson VIP
Underbar liten episod som blir en stor berättelse !
2020-02-06

  Elaine.S VIP
Kärlek, enkelhet och allra varmaste berättelsen, snön till trots.
2020-02-05

  Niliboy
Barn är för härlig! Jättefint berättat!
2020-02-05

  ULJO
Barn är roliga, vetgiriga. Härligt
2020-02-05

  KattenKin VIP
De där underbara frågorna, man är aldrig förberedd, men finner sig. Tycker mycket om din kärleksfulla och vardagsnära dikt, den har en flik av himmelen i sig. Bokmärker.
2020-02-04

  Blomma-Stjärna VIP
Den här enkla, vackra och kärleksfulla dikten om ett barns tillblivelse blir jag varm i hjärtat av att läsa! - bokmärker
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP