Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Också en inbjudan...


Robotopia


Välkommen till ditt nya ställe
välkommen och stig på
Tappa nu inte bort dig, utan
följ din audioguide

För att göra det enklare har vi
använt oss av enbart räta vinklar
Välkommen att beträda gator
rakare än ett streck. Det är

vitt, bara vitt, bara vitt, det är bara, bara
vitt på var husfasad
Rutorna får du tänka dig, och
bullernivån är obefintlig

Grannarna klagar aldrig, och
här finns ingen allergi
Allting är ergonomiskt, så du
slipper kröka din rygg. I hemmet

trycker du på en knapp när du vill
välja din lunch, och sedan öppnas
luckan i väggen. Doften stiger
in i ventilationens gångar

Vitt, bara vitt, bara vitt, det är bara, bara
vitt hela vägen fram
omöjligt att gå vilse, datorn
räknar hur långt du gått, och du är

välkommen, välkommen
till din framtid,
ljudlös och ren är den
Intet finns där som dig kan störa

Följ bara audioguiden, och du
finner en harmoni i särklass
i din perfekta stad.


28/1 2020




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-05 10:02



Bookmark and Share


  Nanna X
Det här är en bra låttext tycker jag. Påminner en smula om Adolphson & Falk: Kontrollen blinkar blå
2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP