Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att inte se orsak-verkan.


Om den tysta elefanten

Resignation och rädsla får människor att tystna.

Kulturen i en grupp spelar en stor roll. om jag förstått att uppmärksamheten, efter att jag berättat om tex elefanten i rummet inte är odelat positiv eller kanske är mycket negativ så kommer de flesta avstå från att uttala sig.
I sådana grupper går det fort och medlemmarna förväntas hålla tyst, oavsett hur illa man anser att det fungerar. Vissa kanske slutar och lämnar sin grupp/anställning/sitt land.Alltför många stannar kvar, ger upp och tystnar.
Somliga människor har utvecklat sitt mod och väljer, trots alla personliga risker som det innebär, att ändå uttala sig. För dessa personer är det viktigare att försöka påverka och driva besluten i det som de anser rätt riktning och med alla medel försöka hindra att något går över styr.
De som saknar mod tycker ofta att de modiga är dumdristiga. Det händer ju att den som säger det obehagliga får stå ensam eller i ett utanförskap för sitt mod.

Sådana rädda grupperingar utvecklas inte och stagnationen är ett faktum.

Var rädd om visselblåsarna....se orsak verkan!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-02-10 14:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mänskligheten velar och tvekar när är det nog?
2020-02-16

  Staffan Nilsson

Paula Bieler lämnar
SD anpassar sig till pk, säger hon
PB utmanar Jimmie Åkesson, ingen bra idé.
Hon saknar inte mod, har bara fått nog

2020-02-14

    Lena Staaf VIP
Tur att vi lever i ett demokratiskt land där olika åsikter kan torgföras utan att man blir fängslad eller torterad. Viktigt att fortsätta slå vakt om den rättigheten. I enskilda grupper kan det se annorlunda ut. Där utvecklas ofta en stark känsla av att vilja vara till lags vilket kan hindra nytänkande och förändring.
2020-02-12

  mare VIP
Jättebra & modigt skrivet
din text läggs på
bokmärkeshyllan!
2020-02-12

    lydriket
Du lättar på lögnen med skarp och rakryggad penna.

Det har tagit mycket tid i anspråk och krävts många miljarder kronor av skattefinasierat ekonomiskt stöd till regimtrogna vänstermarinerade media för att få människor att känna att korrekta tankar är inkorrekta och att det är "häftigt" att betala mer och mer skatt.
2020-02-11

    ej medlem längre
MODIGT och VIKTIGT!
Tack för att du inte blundar eller är stum..
2020-02-11
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP