Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En fröjd att få leva

 

 

Det är morgon i staden

när solen tänder sitt ljus

på en sten invid bron

hörs vårflodens brus

 

Det doftar behagligt

i från bagarens fönster

och på stenlagda gator

bildar skuggorna mönster

 

Det är en fröjd att få leva

att få njuta en stund

Att bara finnas i nuet

just i denna sekund

 

Det är stilla i staden

nu när allt börjar vakna

till spröda toner av fåglar

fast träden ännu är nakna

 

Solen sprider sin värme

den lyser upp våra liv

nu när känslan av vår

ger oss ett nytt perspektiv

 

Ja det är en fröjd att få leva

att å njuta en stund

Att bara finnas i nuet

just i denna sekund

 

Sen när skymningen kommer

och solen går ner

då när stjärnorna tänds

och förvandlingen sker

 

Klarälven skrider så vacker

ja den skänker oss ro

när vi sitter tillsammans

där invid stenarnas bro

 

Vi sjunger sången till livet

när längs stranden vi gå

vi hör hur syrsorna spelar

en serenad för oss två

 

Ja hur rofyllt det känns

där i hembygdens hjärta

och när kärlekens ord

suddar ut all min smärta 

 

Ja det är en fröjd att få leva

att kunna njuta en stund

att bara finnas i nuet

just nu i denna sekund

 

Copyright © AndLou




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av AndLou VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-21 15:19



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack så känslosamt poetiskt och vilken närvaro
2020-04-06

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så fantastiskt fint! Tänker mig mjuka toner till dessa verser.
2020-02-21

  Öknens Ros VIP
Fint skaldat om livet och nuet.
2020-02-21
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP