Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Vårens första dag

Snart så kommer du åter till oss alla
vår så högt älskade vän… våren
trots att stranden ligger där helt öde
och vindarna ännu känns ganska råa
men i en vacker dans i en sydlig vind
där på stigen ner mot havet
bär vi med oss de vårkänslor vi dolt
där i detta långa kalla vintrig och gråa

men snart öppnas åter allas våra hjärtan
inför vännen vårens vackra återkomst
ja för vi alla älskar allt du står för
och allt det sköna du oss skänker
så när nu naturen åter vaknar upp
och ljuset når till alla slutna rum
där nu vår kärlek tillåts att växa
till solens strålar som över havets yta blänker

ja känn hur naturen runt oss vaknar
med en doft från stranden kryddad utav tång
och segelbåtar som stävar ut mot alla skären
trots att vinden den är ganska svag
ja snart nalkas även du ljuva sommartid
av tanken där på bryggan väcks ett välbehag
för visst har vi saknat värmen mot vår hud 
där jag nu nynnar... på ”vårens första dag”


Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-01 12:40



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så fint beskriver du vårens ankomst!
2024-03-02
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP