Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


Bergen jag aldrig har bestigit

När jag nu sitter här på min öde strand och tänker
på alla berg jag ännu inte har bestigit
och hur mycket jag ser fram emot just detta

men delar av mig håller fortfarande fast vid tvivlen
och känslan av att jag aldrig kommer att nå dessa toppar
eller att ens orka fortsätta försöken

och precis som tidigare i mitt tämligen förvirrade liv
återvänder jag hela tiden till tvivlet på mig själv
och till alla minnen från konversationer ur det förflutna

jag har gjort många tappra försök att läsa mellan raderna
och att dechiffrera livets egentliga mening
en fråga som naturligtvis aldrig blivit besvarad

det är egentligen inte så mycket jag kräver
men just den här dagen kommer frågorna till mig
sammanflätade och framkallade av en lätt vårlig bris

men så undrar jag plötsligt om det kommer att regna
eller om de mörka molnen kommer att skingras
så att vårsolen nu kommer att skina från en klarblå himmel

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-04 09:49



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"dechiffrera livets egentliga mening"

jag älskar citat
där är det
livsmeningar
vill säga!

som den här

y=2>(1,3)

eller i icke angel numbers:

"man ska inte vara en
man ska inte vara flera
man ska vara två"

jag kallas
"den mänskliga google"
kan brotta ner vem som helst
i konversation
människor blir tysta runt mig
snabbt...
haha :(
2024-04-04

  Kungskobran VIP
Back to basic…

2024-04-04

  Leif Daniel Isaksson VIP
god läsning
2024-04-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP