Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


I hänryckningens rus

Känn nu hur våren
åter väcker livet
man får nästan svårt
att hitta orden
när nu man vill beskriva
allt det sköna
om vad våren betyder
här i Norden

ja på nytt så vaknar
våra kroppar
när som snö och is
försvinner bort
alla våra känslor
fylls av ljuset
plötsligt känns dagen
allt för kort

snart börjar solen
värma marken
då väcks vackra minnen
ifrån förr
vi ser hur livet
åter börjar gro
när vi lystet kan glänta
på vår dörr

nu lämnar vi
allt det dystra gråa
och nya känslor väcks
av vårens ljus
så vi höjer alla glaset
upp mot solen
i en skål 
för hänryckningens rus

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-04 10:05



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint om våren och dess inverkan på oss människor!
2024-03-05

  Kungskobran VIP
Fint om vårens hänryckning då allt vaknar till liv
2024-03-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP