Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Spegel spegel på väggen där

När vi nu betraktar oss själva
där i våra helkroppsspeglar
då ser vi nästan alltid äldre ut
än vad vi har förställt oss
vi är därför inte riktigt säkra
på vad det är vi ser

är spegeln verkligen tillförlitlig
och visar den vårt rätta jag
vi skyller kanske våra rynkor på
att vi är slitna trötta
sovit dåligt eller att vi nästan alltid
haft en mindre bra dag

men är det inte oerhört oförskämt
av spegeln att göra så
det är ju som att skämma ut oss
inför oss själva
detta kan ibland vara
en kränkning utan motstycke

så vi står där och försöker idogt
att förändra det vi ser
ja vi som ändå ger spegeln
så mycket av vår uppmärksamhet
och vad får vi egentligen tillbaka
jo en känsla av skam

eller så är kanske det mest logiska
att det är vi som har fel
och att det vi ser i spegeln
är en äldre version av våra minnen
och att det självklart är så
att vi  själva har förändrats åldrats

det är väl sannolikt så att spegeln
är den som är den ärliga av oss
ja kanske står vi där och ljuger oss själva
rakt upp i våra ansikten

och jodå vi vet nog innerst inne
mycket väl... varför

Copyright © AndLou 




Fri vers av AndLou VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-15 13:15



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Lättsam text om ett tungt ämne.

(Livet i sig sägs ju förresten också vara en spegel.)
2024-04-17

  Kungskobran VIP
Spegel spegel på väggen där
säg mig vem jag är
2024-04-16
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP