Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou (äldre reviderad text)


De patetiska dårarnas dans

Här i det dunkla
så har dårarna fest 
och jag är där
som deras hedersgäst 
för när det mörknar
i alla dårarnas hus  
tänds det
absolut inga ljus 

för i dårarnas värld
där
kan ingen ha fel 
för allt som där händer
är bara ett spel 
och allt som sägs
stannar just där 
för här struntar alla
i alla andras besvär 

men även den allra mest
närsynte ser 
vilka oerhörda
konsekvenser det ger 
för där i denna
de vettlösa dårarnas stuga 
där tror de sig även
vara ovanligt
sluga 

men se en sagd sanning
den vinner 
även där sig nu
alla
dårar befinner 
så var för all framtid
stolt i din tro 
och låt du nu
alla dina tankar få ro 

ja för det är faktiskt
så att
ännu i dag 
finns där en sorts
rättvisans lag
 
den gäller även
för dig som är svag 
till din rätt att försvara
och
bevara ditt jag 

se nu dårarna
skråla och vråla
när det ur alla deras
flaskor nu stråla 
för där i dunklet
de binder sin svans
i denna de patetiska
dårarnas dans 

men faktiskt så ofta
som sju gånger av sju 
vinner ändå
just en sådan som du 
ja så om du nu
ett rent samvete har 
blir du den som står där
stolt och rakryggad kvar 

Copyright © AndLou 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-05 15:57



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"men se en sagd sanning
den vinner "

kanske. känner mig inte som en vinnare direkt. en fransyska (som tröttnade på mig efter 2 veckor) sa att meningen med livet är inte visdom eller konst, utan "intrapersonliga kopplingar". men alla tröttnar på mig. men jag dricker inte och röker inte. så det är väl därför, jag är inte "som de".

"a lie told
often enough
becomes the truth"

och alla känner sig som vinnare när de är fulla eller höga. vet en tjej, hon är så jävla bitter. var elak i början, nu är hon värre, när jag pratade tillbaks. kan tänka mig vad som föresigår i hennes huvud, saker som upprepas om och om igen, och hon måste "straffa" mig för att jag sa emot...
2024-04-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP