Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång en liten man......



Jag är en extremt ytlig person
med totalt ointressanta tankar om det mesta
man upplever från vaggan till graven.

Jag är ofta helt stängd känslomässigt sett
men kan efter tre flaskor vin
lägga ut texten om skalbaggars sexliv.

Jag har sju olika examina från universitetet
men anser att sex av dem har varit helt bortkastade
och däribland den som ledde fram till mitt yrke.

Att åka bil utan mål är nåt
jag egentligen tycker väldigt mycket om
men skäms faktiskt för att erkänna
då det låter så infernaliskt dumt.

Jag saknar humor eller rättare sagt
jag har aldrig lagt mig vinn om
att ens försöka se det roliga
i saker och ting.

Jag äter vad som helst
eftersom jag ser mat som något
som ska mätta hungern
och inte som nåt som ska fotograferas.

Idrotten har spelat ut sin roll i mitt liv
liksom konst, litteratur, teater, musik och måleri.
Jag vet ärligt talat inte varför
människor håller på med sånt trams.

Det mest intetsägande som finns
är dock det som alla står efter
och vet du inte vad jag menar med det
så ska jag inte förstöra för dig genom att säga det.

Det värsta är mina drömmar...där jag drömmer
om att bli din orm...en galen orm
som kryper in mellan dina heta lår, upp och igenom
hela systemet och kysser dig inifrån.

Jag vet inte vad en sån hemsk mardröm kan betyda
men jag har berättat den för mamma
och hon tyckte det var det vidrigaste
hon hade hört i hela sitt liv.

Sen den dagen berättar jag aldrig nåt mer för henne.




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-24 14:59



Bookmark and Share


  HelenaW
Tycker också om att åka bil utan mål..
2020-03-01

  smultronbergen VIP
Underbar. Tonen i den.
Jag vill läsa den som en bok.
om och om igen.
2020-02-24

    Lena Staaf VIP
Åh vilken härligt självironisk dikt som också ger snytingar åt olika håll, bara att välja! Humorn glimtar på och mellan raderna. Och ormen som kysser inifrån - det är bara så galet härligt!
2020-02-24

  KattenKin VIP
Jag blev så förtjust i den här så jag sparar den. :)
2020-02-24

  KattenKin VIP
Vilket underbart personporträtt, får mig minst sagt att dra på smilbanden. Biten med ormen får mig att associera till till en story som bitit sig fast av Ismail Kadare. Flickan som tvingades gifta sig med en orm, och som till allas förvåning verkade nöjd med arrangemanget.
2020-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP