Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet - den långa terapin



Välj din terapeut
med både hjärta och huve.

Du ska inte söka det du saknar i den andra.
Det betyder
att du antagligen saknar nåt
och att du tycker det finns
nånting av det
i den andra.
Men det är inte ditt.
Ge fan i det !

Och det som den andra saknar nåt av
finns antagligen i dig
så håll i det !
Släpp inte det ifrån dig.
Det är inte hans/hennes.

Vi kan inte finnas i en annan.

Vi kan aldrig komplettera varandra.

Tro inte på en sån terapeut !

Vi kan lura, bedra och älska.

Men inte oss själva i en annan.

Då är terapin inte klar.




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-25 20:02



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag menade liksom att "terapeuten"...det är din partner det.
2020-02-26

    Lena Staaf VIP
Svårt att veta från början om man går till en terapeut. Sedan när överföringarna väl börjat är det så dags. Då har man redan trasslat in sig.
2020-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP