Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löften

Jag vägrar bestämt att ge några löften
för de slår tillbaka och skjuter från höften
jag vill vara ärlig nu och säga nej
till sånt jag ej klarar som önskas av mig.

Det blir som det blir är min filosofi
jag vill inte ha illusionsmakeri
att lova en sak som jag inte kan hålla
är något som otrevligheter lär vålla.

Så även om stigen är vilsen och krokig
och livets väv både bucklig och brokig
så är den väl ändå inte så tokig.






Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-02-27 21:17



Bookmark and Share


    Ms Salvia
Visdomsord i fint rim..
2020-03-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka tankar i blandad kompott av humor och allvar. Att våga säga nej, kan kännas svårt. Men bäst.
2020-03-02

  BenGust VIP
Illusionen stimulerar livsnerven.
Men som sådan är den temporär.



2020-03-01

  Anya VIP
Tycker om hur du liksom varvar humor och allvar. Känner en tillfredställelse över livet när jag läser. Härligt att vara nöjd. Det ska jag öva på. Tack för att du påminner.
2020-02-29

  Bodingen VIP
Ge som nyårslöfte varje nyår att inte ge några nyårslöften, det löftet kan du väl ge. Nä, då ger du ju ett löfte i alla fall...moment 22 he
2020-02-29

  Blomma-Stjärna VIP
klokt och bra om att vägra leva i en illusion om sig själv - och visst kan vi väl få gå lite vilse ibland !
Vid andra genomläsningen tänker jag på stress och press, i skolor och inte minst på arbetsplatser - hur mycket bättre skulle vi inte alla få det om vi vågade säga ifrån och vara mänskliga!
2020-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna!
2020-02-28

  Öknens Ros VIP
Att lova runt
o hålla tunt
är inte sunt
bara dumt
2020-02-28

  Feliaxel VIP
Kloka ord
2020-02-28

  Niliboy
JA, visst är vägen krokig, å det gäller att hålla modet uppe!
2020-02-28

  ULJO
Man ska vara försiktig med löften.

2020-02-28

  Solweig Jansson VIP
Instämmer - den kan bli en fin låt !
2020-02-28

    Sefarge VIP
Bra Salt - luttrad livsinställning
Som min bror Sjömannen sa:
Ni landkrabbor lovar
så mycket men håller
så lite. Bättre lova
Lite men hålla
Mycket.Istället
;)



2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP