Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En betraktelse.


Vid ängen


På landsidan står askar i rader jämte den långa, böjliga ängen. Ängen med dess långa, svaga häckar, där det gulaktiga vattnet plaskar, vilket också flyter upp på vägarnas kanter. Damm av aska faller ned i dess närhet.

Det är som om hösten dykt upp i ett enda slag. Bältet som täckte henne med mörka, torra stenar brister och fram glider sand och gyttja på bleknande gräs och stjälkar. Fram bryter förvandlingen obehindrat.

Låt också mina drömmars översvämning rusa fram! I detta bleka landskap.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-28 06:42



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så levande beskrivet!
2020-05-09

  Blomma-Stjärna VIP
suggestiv poesi
där vatten, sand och gyttja
står för en frambrytande förvandling
som får poeten att utbrista:"Låt också mina drömmars översvämning rusa fram!"
2020-02-28

    lydriket
Njutbara betraktelser i sina allra bästa år och elegans.
2020-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen