Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
190206 Igår gjorde jag pod-debut. Typ. I senaste avsnittet av Poesijakten läser jag denna dikt. http://grandbazar.se/poesijakten/2020/02/28/024-marit-kapla/


Tala

Jag glömmer alltid
om tala
är silver eller guld.

Det går alltid att skrapa lite på ord i följd,
skrapa bort en konsonant eller ett kolon,

Det går alltid att skrapa lite på tystnad,
skrapa fram en vokal eller ett utropstecken,

Vi talar och tiger.
Skrapar bort och skrapar fram.
Tills vi har små glimmrande blad i botten på en blommig kopp,
där vi med smala ögon tyder fram allt vi vet.
Och allt vi vet
är att tiga är någon sorts metall från universums barndomsår,
att tiga är någon sorts rest av två våldsamt sammansmälta stjärnor.




Fri vers (Fri form) av Maria Gibson
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-29 12:39



Bookmark and Share


  yoakimu
Väldigt fin. Känner igen många funderingar om det där med språk, tala och tiga...
2022-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Gibson
Maria Gibson