Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivsöndag på Bokcafé Pilgatan 1/3-20. Tema: Språket. Uppgift: Skriv en dialog utan anföringsverb.


Språk

Dröm oss ur djupet, sönder, underifrån
Nej, jag är ingen att lyfta de sjuka kropparna
Men vi behöver bara drömmen – var bara drömmen
Nej, inte heller drömmen eller de drömda
Men vi faller, vi slutar inte falla, det är för bottenlöst, för ensamt
i ravinen med en blekgrå himmel ovanför
Nej, ni faller inte mer, ni svävar
Svävar vi, varför svävar vi
Ni är bläcket som torkar på ett skört papper
Är vi sömnen
Ni är nejlikor och vallmo, soltorkade kryddor, mjukt pergament
Är vi sömnen nu
Nej, jag är sömnen, den drömlösa och enda
Vi faller inte längre
Nej, vi faller inte




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Grävling
Läst 170 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-01 21:30



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Att sväva som besvärjelse
2020-03-03

    Lena Staaf VIP
Vacket dialog med ditt unika språk.
2020-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling