Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något att benämna

Vi är bara behållare för insekters språk,
skogsgläntor, hällarnas vittrande tecken
– vad ville de säga innan det blev sent
nu dröjer bara minnet, sårläka och klöverblom
inte bara – drömdjur med hudarna uppfläkta
fiskfjällsgläns i ögonvrån
mattade glaskroppar
– avvaktande ska de närma sig i förnan
där vi ska ge dem helt nya namn
och de ska avböja vår gåva




Fri vers av Grävling
Läst 367 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-07-09 10:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns både en utplåning och en tillblivelse i dina språkligt undersköna rader.
2021-07-15

  Ulf Carlsson VIP
Läser dikten som en poetisk uppgörelse med den både forna och moderna benämningsmagin, tron på att namngivandet ger makt över ting och tanke.
2021-07-09

  alicja lappalainen VIP
DET HÄR ÄR POESI
2021-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling