Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa rader är för långa så radbrytningarna blir inte riktigt där de ska.


Djurvaro / önska sönder oss

Din spegelbild står öppen
döende steklar kastar sig mot glaset, försöker tränga igenom
för att känna din doft
– jag skulle vilja vara
ett nästan levande djur av blysvart kitin
smaken av bergskristall, en skärva färglöst blod, en silverkedja
jag skulle vilja vara den som skriver detta

tiden isar i hudens yttersta skikt, går förbi
som malmtågens dån genom söndervita nätter
där jag sökte en varelse som smakat mitt namn
som blöder genom glas och speglar

du krävde vinet mörkt som levrat blod
och allt som byte och rov
allt vi bärgat tillsammans ur ängarnas bottenskikt
där vi drack fågeldjuren rena,
märgen ur de tunnaste benen




Fri vers av Grävling
Läst 321 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-07-19 13:13



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Och fint spel mellan att vara och distansera sig från en identitet.
2021-07-24

  Kungskobran VIP
Dina bilder rister i mitt huvud
2021-07-21

  Stanley Rydell
Vet ingen, som skriver fram liv ur skärvor av nästan icke-liv, som du gör här. Oerhört starka och verksamma bilder som ”du krävde vinet mörkt som levrat blod” - association ur mina referenser.
2021-07-21

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag smakar orden som en eldfluga mot berghällen.
2021-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling