Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vi håller oss mycket stilla stannar tiden

Tingen: de till synes bräckliga händerna,
en syrsas brutna stråke, silverhår;
antalet vingslag – inte vingslagen i sig, men deras antal
jämnt eller udda, ett tärningskast fruset i luften, ett okänt svar –
vi slår med vingarna om våra kroppar, läser in
sönderfallet i cellerna, dammfjunen vid täckvingarnas fästen
gropar av tid i ledernas kopparskimmer
i morgonens porösa yta; droppar av en kvardröjande natt
tränger in som sjövatten i de nästan läkta såren




Fri vers av Grävling
Läst 309 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-07-17 22:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Skirt och vackert !
2021-07-23

  Nanna X
Så självklart och vackert, kommer på mig själv med att ha tänkt samma tanke som formuleras i rubriken. Lika självklart som att syrsor spelar fiol. Hoppas verkligen någon kan laga den lilla stråken, det är en hjärtesak för mig som gammal violinist.
2021-07-18

  Monica Lindgren
Du kan verkligen konsten att abstrahera! Fint!
2021-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling