Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Trädet och hackspetten

Hon talar om träden
som talar till oss

jag sitter på ett  tåg
som passerar träden
vita stammar
grå stammar
avlövade kronor

sträcker sig mot
himlens vita slöjor

som ögats slöjor
memorerar bilden
hemresan blir kanske suddigare

koloniträdgården övergiven
gråbruna stammar med gröna barr
en klocka på en stolpe
om en timme är det dags

björkarna står raka
stam vid stam
vilande, väntande vid spårets kant

jag undrar nyfiket
vad trädet och hackspetten talar om

© Eva Hedlund fd. Langrath

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-02 16:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint.
2020-03-03

  Johan Strömstedt
En befriande text där tankarna får röra sig fritt. Fint!
2020-03-02

  Nils-Robert
Vilken fint avslut på prosan.
2020-03-02

  ULJO
Kanske de talar om kommande boendesituation. Om Hackspetten får hyra in sig i år igen.
2020-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP