Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådjuret som stannar kvar

Jag är rådjuret
som slutade springa

Jag står kvar
skakar och stirrar
på er som vågar stirra tillbaka

Ni som inte springer iväg
när rådjuret stannar kvar

Rådjursbenen skälver
röster beordrar till flykt
men rådjuret står kvar

Jag vill vara med nu
jag vill springa iväg nu

Jag vill vara med.

Stå still
skakiga ben

..eller skaka på
Jag ser på
och stannar kvar

Jag stannar kvar.

Jag ska inte bli en varg
eller en grävling
Inte denna gång
mina ben gräver inte så som era gör

Jag vill inte klä ut mig till vildsvin
jag vet
vi har slafsat tillsammans förr
Jag växte upp med er
jag ville vara som er

Vi vräkte i oss
sparade ingenting
Slamsor rann mellan gaddarna
sammanlänkade
i en pöl av blod

Jag sprang ifrån er
för att bli rådjur igen

Nu trevar rådjuret tillbaka till gamla marker
vinden sa att även rådjur behövs
Så jag fortsätter vara ett rådjur
och är här med er

Älskade vildsvin
vargar
grävlingar
baggar

min märkliga familj

Låt oss fira på mossan
sträcka våra blickar mot solen
värma oss av jordens sång
som sprakar under våra hovar tassar klövar

Jag är rådjuret
som stannar kvar.




Fri vers av universum
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-05 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

universum
universum