Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


Himlen färgas

Den går ner i väster nu

ibland färgas himlen rosa
ibland är den grå
solen går ner ändå

idag slängde jag den sista tuben
den var röd och vit
jag köpte fyra till dig så att de skulle räcka ett tag
två fick jag med mig hem
du behövde dem inte längre
eftersom du inte längre finns kvar
den nya tuben jag köpte är ljusblå
de har bytt design

du bar mig när asiaten härjade min kropp
och klassrummen stod tomma

i år heter viruset Corona
jag köpte handsprit idag
det fanns inte när asiaten gick

igår pratade hon om mammorna
mammorna till de som blir skjutna
de som skjuter har också mammor

hon pratade om hatet och rasismen
och att vi måste ha mod att stå emot

tre rör blod tappade de idag
före kl 10
svaret kommer på onsdag

grannhuset lyser som guld
vi dricker te i äppelkoppar
himlen är ljust blå
månen är rund och vit

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-09 17:37



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Två vackert tecknade berättelser som ger av sina färger till varandra, talar om ömhet och om mod
2020-03-17

  Annie b'larsson VIP
Solen går ner, inte himlen. Nåja, det är sent.
2020-03-17

  Annie b'larsson VIP
Du skriver om vilka färger himlen har när den går ner - och sen kommer sjukdomen, "tre rör blod tappade de idag" - och tuberna som blir över och hur grannhuset lyser som guld. Tänker på när jag vakade över mamma. kastas mellan hopp och förtvivlan.
2020-03-17

  Bibbi VIP
Applåd!
2020-03-14

  ULJO
En härlig epilog.
vi dricker te i äppelkoppar
himlen är ljust blå
månen är rund och vit
2020-03-10

  Johan Strömstedt
Mental vandring på ett gungfly.
Känner mig som en eremit och har inga svar. Blir det fast mark igen?
2020-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP