Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädslan för döden upp till ytan




Svenskarna måste helt enkelt vara ett av världens mest ängsliga folk och därmed, menar jag, ett folk som lider mer än andra av tanken på att dö.

Rädslan GENOMSYRAR hela det svenska samhället, kultur- och debattklimat, konst, politik.....hela baletten. I form av ungdoms-och idoldyrkan.

Nu kommer äntligen coronan som en kanaliserande orgasm......uuuuut med rädslan ! Nu vet vi att döden finns. Det vi visste hela tiden...det vi anade hela tiden. Och därför avskydde. Nu får vi darra. Nu får vi berätta hur rädda vi alltid har varit. Gud vare tack som nu ger oss denna unika möjlighet att fejsa döden.

Att vara gammal är skit. Man ska dö. Ut med fanskapet ! Låt dom ligga och ruttna där dom dör i sin jävla ensamhet.

In med tonåringarna i Idol, Big Brother, Bonde söker, Mästarnas Mästare och allt vad de mentalsjuka programmen om tävling, framgång och ( oskyddat ) sex heter.

ATT vi inte kommer nånstans ! ATT vi inte vill lämna "odödligheten" !

Nej, vi har inte gjort oss förtjänta av den visheten. Vi har levt som slaktboskap hahaha......Gummor på 90 kallas "tjejer"......det är makabert ! Gubbar ska kunna knulla djävulen i röven ! Fy fan va grisigt !

"Jag tror inte på gud men en högre makt". Men säg då för bövelen vilken jävla makt ! Och vad är det för en gud du inte tror på ?

Jag ska säga vad jag tror på. Att jag lever och älskar och ska dö. That´s fine ! No more.

"O worm, thou art my father and my mother", ( G Ekelöf, "Den helige" ur samlingen Strountes, 1955 ).




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-12 13:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
man behöver ju inte vara rädd för döden i slutskedet osv
men om människan inte haft den inbyggda rädslan och instinkterna så hade vi inte klarat oss så bra, tror jag, menar jag
vi har ju alltid vårdat dom vi inte vill ska dö och därmed uppfunnit medicinsk vård mm, det hade aldrig hänt om vi inte varit rädda för att förlora människor till döden, eller?
2020-03-14

    ej medlem längre
döden ska man vara rädd för
annars dör man lätt
att inte vara rädd för döden är kanske mer nutid pga vi vant oss att vi kan bli ihopsatta igen
däremot att åldras har inte tagits om hand direkt
åldringar får inte finnas till bland dom de älskar
de sitter på en institution o tas om hand på ett bra sätt
kanske därför vi lever så unga så länge eller hur det är med Idol o så, fast det är på många ställen världen över, tänker jag
2020-03-14

  Poeten Salvador VIP
Är det att dö vi är rädda för, eller smärtorna inför döden? En psykolog sa till mig att alla är rädda för smärta
2020-03-13

  Öknens Ros VIP
Det finns ingen Gud, människorna får klara sig bäst de kan. Döden kommer som en befriare från sjukdom och plågor. Älska medan tid är.
2020-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP