Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMAREN

De vackraste sångerna om sommaren har sommaren skrivit själv.
För fåglar som sjunger i skogen, vinden som susar i träden och vågen som slår emot klippan.
Det är de vackraste sångerna om sommaren.

De vackraste tavlorna av sommaren har sommaren målat själv.
För solen som skiner på barnen, blommor som växer på ängen och hästar som betar i hagen.
Det är de vackraste tavlorna av sommaren.

De vackraste dofterna om sommaren har sommaren skapat själv.
För gräset så nyklippt och gott, havet så salt och vått och luften så ren och klar.
Det är de vackraste dofterna om sommaren.

Den vackraste av alla om sommaren är du min kära.
För håret som leker i vinden, kroppen som rör sig som hinden och huden så gyllenbrun.
Du är den vackraste av alla om sommaren.




Fri vers av Johan Lidberg
Läst 585 gånger
Publicerad 2006-07-06 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Lidberg
Johan Lidberg