Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för litet eller


Stort

mina kläder var för stora
drömmarnas tröja i gult
måste vikas upp i ärmarna

den blå sidenkjolen för stor i midjan
hölls ihop med snålhetens skärp
med för många hål att prova

Strumporna stickade i girighetens vita garn
snodde sig runt mina ben stack mig
fick mig blöda

de svarta skorna flera nummer för små
de trasiga skosnörena gjorde att jag
aldrig kom fram i tid

Endast min rosa sagohatt
med sin röda ros
fick mig att känna mig

som drottningarnas Ängsblomma




Fri vers av Irene Backström
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-17 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström