Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag hoppas nån berättar det för henne... "Solen går upp i min säng och ner i mitt hjärta"


Hon håller i tärningen

 

Tänk om solen skulle snooza... flera ljusår
Dra täcket över sig
och vägra att gå till jobbet!

 

Eller bara dröja med hårfönen
vid de olika tidszonerna
Kika in i garderoben
och få klädvånda vid horisonten
eller sminka sig över köksbordet
och spilla juice över italienska
designer stöveln

 

 

fördriva tiden på ...att
scrolla sociala medier
twittra från Eiffeltornet
eller bara på att rensa luften på Starbucks
Ta selfies från Los Angeles och städer
jorden runt

 

 

Hon är en syster
Hon är en bästa vän
Hon är en flickvän
Månens "Partner in crime"

 



Hur blir dagen då för oss vanliga dödliga?
Om nu hon inte skulle dyka upp!
Om hon nu missar bussen till stan!
Eller om hon tvivlar på sig själv,
generas över sin skugga
Ett orosmoln fastnar i hennes ögonfransar
och hon kanske flörtar...förtvivlat




Ibland är hon så omedveten om att hennes existens
får andra att njuta av en glass framför slottet
Hålla koll på födelsedagar
och glädjas över att slippa bära jacka

 

 

 

Lite vet hon om att
när hon kommer gåendes där
på torget eller vid handfatet på biografen
med ett par utsträckta armar
och stort leende

 

Lite vet hon om att hon, just hon

 

 

 

Kastar om väderleken!






Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-17 22:33



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tack, denna handlar om en person även om kanske kan tolkas som solen eller planeten...så är det alltså inte, bara inbakade metaforer :)
2020-03-23

  Nina Nightwish
Du är så himla duktig, K, du kan konsten att trollbinda dina läsare!
2020-03-23

  Hon kallar sig poet VIP
Tack för alla värmande kommentarer <3
2020-03-18

  BenGust VIP
Vi tar så mycket förgivet och du vill kasta om begreppen. Och visst vill
vandra likt mönstergilla pappfigurer
som aldrig ens spiller tid.
2020-03-18

    Sefarge VIP
Vår Sol är snäll?
Det finns en Sol
Därute som är
200.000 ggr
starkare än
vår egen
Den skulle
smälta ner
Vår jord i
ett nafs!
2020-03-18

  Solstrale VIP
Mycket fin läsning! Tack!
2020-03-18

  Ola Rydberg
Väldigt bra
gillar fantasin och hur du
leker med den
2020-03-18

  Larz Gustafsson VIP
Sol-veig
Eller...
Syster Sol...
2020-03-18

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Tolkning : Slutet är en början.
Skulle kunna skrivas omvänt,
men ändå bibehålla sin ande-
mening.
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP