Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vardagslyx


Toarullen


På pappas arbetsplats
tillverkades toarullar

varje jul fick han en bal
med 64 rullar från företaget

Den räckte ett helt år

toapapper var nämligen en lyx
och inget man slösade med

Till vardags använde vi sidor
ur telefonkatalogen att torka oss med

det var innan vattenklosetternas tid
förstås

i dem hade de fastnat

Pappa visste hur mycket jobb
som låg bakom varje rulle

han hade själv stått dag som natt
och rört i den stora grytan
med gammal lump

som sedan blev åtråvärt papper

Jag tänker på det ibland
när jag köper min bal

vilken betydelse en toarulle har

Jag minns min pappa då
och säger Tack




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-18 12:18



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
trevligt få reda på hur papperstillverkning i stor skala går till
i mindre skala
gör man sitt eget papper för kopparstick det är fascinerande på ett sätt lika som när man doppar ljusveken i flytande vax
2020-03-18
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP