Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


orörda ark


otrampad mark


jag sålde mitt hus -22
men fattade inte just då
att det skulle mig påverka så

halva mitt liv har jag bott
i det huset men aldrig jag trott
att mitt tillstånd på flytten berott

jag sålde mitt hem och mitt hus
min framtid såg ut att bli ljus
men i bägaren finns alltid grus

mitt liv som jag haft i en säck
i ett handslag försvann det -
puts väck
och jag fylldes av oanad skräck

jag skulle ju känna mig fri
istället kom frågan ini -
vem skulle jag nu till att bli

personen som fanns där och då
har blivit en gumma så grå
som på okända stigar får gå

en gång var hon säker och stark
nu hon skriver på orörda ark

och färdas på otrampad mark









Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-28 00:37



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
En dikt om ens tillvaro blivit en annan.
Man måste börja på "ruta ett " igen.

Det är ju ens rötter som rycks bort.

Förstår att det är jobbigt för dig.
Hoppas det löser sig på bästa sätt.

Kram från Soligajag_1
2024-04-28
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP