Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


Bron

 

Hjärtat slår hastigt när jag stannar vid vägspärren. På andra sidan bron finns friheten. I morse packade vi det som vi kunde ta med oss. På motorcykeln bakom mig sitter min fru och min son. Blicken glider över vattnet och klipporna som stupar brant ner. Jag märker att jag inte andas. Jag vinkas fram och visar mina papper som studeras noga. Det känns som en evighet innan jag vinkas iväg. Jag rullar sakta, törs inte vända mig om förrän om en stund. Saktar ner och tittar bakom mig. De kom igenom. Vinden är ljummen. Tvåhundra meter kvar till andra sidan.

© Eva Hedlund fd. Langrath




Prosa (100-ordare) av Eva Langrath VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-18 17:08



Bookmark and Share


  ULJO
Tänkvärd text. Inte alltid har friheten funnits.
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP