Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Du borde fridlysas"

 


Hon ligger på sängen och lyssnar
på nån rolig eller sexig podd.
Streamar “knasiga” serier om
oskulder och fantasy film.
Det är min spontana gissning
av hennes fauna just nu!

 


Och som den fågelskådare jag är
råkar jag veta vad hon har i kikaren
att hennes önskan av superkraft
är att ha vingar under skorna.

 



Hon dagdrömmer om chips och cheesecake!
Jag tar en näve ur din godisskål.
Slänger upp benen på soffan
Kikar upp i taket efter stjärnor
Sträcker ut armarna och viskar:

 

 

“Du borde vara fridlyst”

 

 

 

"Jag menar, allt det här...borde
få finnas kvar."

 

 

 

Även om jag rör vid dig nu, tar en
näve från ditt lår. Smakar din flora.
Kysser din art, smeker ditt växtrike.
"Allt borde finnas kvar för eftervärlden
av mina känslor." Om du och jag slits isär
under mytomspunna former, jämnas till marken
av en grävskopa eller mutation.

 

 

Alla borde få kunna se dig, hålla om dig.
Beundra din vackra natur. Ta känslan hem
till en vas och berätta för sin omgivning
om färgerna...dofterna.
Hur de stannade till, njöt av ögonblicket de
hade i sin hand av att ha sett dig på nära håll och
göra det enda rätta för eftervärlden...

 



Lämna ditt hjärta vind för våg

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 562 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-03-30 21:10



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Spännande, sällsynt rent av.
2022-07-24

  den nakna poeten
hej bra skrivet Bravo !!!
2020-10-10

    Lena Staaf VIP
Vackert och fjärilslätt skrivet, en text med tillbedjan.
2020-04-06

  Hon kallar sig poet VIP
Tack Kia! Hihi jaså doftar det kärleksrival? Haha hmm inget jag skulle ge mig in i däremot då jag inte tror på tävla om kärlek eller känslor :) Men texten är för nån ...speciell ja.
2020-04-04

  Karina"Kia"
Wow! Så läckert och genom naturligt bra skrivet och med känsla som att måla med en fin pensel i mjuka pasteller på den vackraste duk.. detta doftar både en ringmärkt kärleksrival och mystikens visa om kärlek och känsla som upplevs!
2020-04-03

  Hon kallar sig poet VIP
Bengt, att skriva om "natur" tillhör inte min natur ;) Men å andra sidan...kanske en blomma inte är helt fel analyserat ändå... who knows
2020-04-02

  Nina Nightwish
Vilken underbar text.. En sån skulle jag vilja ha skriven. Bara för mig.Ljuvligt :)
2020-03-31

    ej medlem längre
Vem är din dikt riktad till? Jag försökte mig på en analys. Är det en blomma? Eller en kvinna som doftar som en blomma??
2020-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Det märks att du läser.
2020-03-31

  SatansSon
det finns ingen vackrare man än mig. så sant jag är guds son. män är av traditionen fula,
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP