Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aktuell igen.


Då innan allt är försent...

 

...när vi åt kall gourmetpizza ur pappkartongen

och funderade på hur vi skulle få

hallonen att ta sig.

 

Då när vi i lugn och ro ännu kunde

sitta under parasollen och läsa en roman,

vilken som helst, 

och drömmande se ut över cyklande barn.

 

Då när vårt största irritationsmoment var

att skruva ihop ett stänkskydd på trimmern

och akta oss från att trampa på tistlar i gräsmattan.

 

Då, innan allt var försent.

 

Ville aldrig ta för givet, men

 vi borde ha kämpat till sista blodsdroppen

för vår framtid, 

för planetens framtid!

 






Fri vers av Livet1
Läst 171 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-26 12:38



Bookmark and Share


  Rublev
Jag berörs, gör lite ont att läsa, men samtidigt fint, för jag får ta del av livets vardagliga närhet. Nej, vi ska aldrig ta nåt för givet, men vara tacksamma och kämpa för allt det fina vi har i våra liv och omkring oss!
2020-04-26

  Roger VIP
Vackert. Aldrig sluta kämpa för planeten!
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1