Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En känslig och smått provocerande undring?


Är snacket om coronaviruset en så kallad hype?

Efter att ha sett en tabell publicerad på SWEBB-TV nyheter där det framkom att dödligheten i covid-19 som sjukdomen tydligen skall kallas inte är högre än de säsongsinfluensor som hemsöker oss med stor regelbundenhet i vissa fall till och med några %enheter lägre börjar jag undra vad är det egentligen som pågår här?
Jag är INTE anhängare av några osannolika konspirationsteorier som att det är Guds straffdom för vårt ogudaktiga liv och leverne. Teorier om guds existens har jag släppt för länge sedan. Tyvärr gud Jag hoppas vi kan skiljas åt som vänner som väl är en klassisk avskedsfras när det brakar sta´.
Jag börjar mer och mer luta åt att det är de snabba kommunikationernas förtjänst eller fel- hur man nu skall uttrycka det.
På sistone har det slagit mig hur allting går så snabbt även på långa avstånd---- och nu över till vår korrespondent i Tyskland eller USA ja varthelst ni vill kan det låta och ljudet är ofta så perfekt att övergången inte märks. Skämtet var en gång att det är endast dåliga ljudanläggningar som låter. Men borta är Arne Thorén som på en sprakig linje berättade vad som var nytt over there.
Min gissning är att corona kommer att förpassas till modell säsongsinfluensa.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-28 18:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gissar att det är ICA-handlaren som fixat det hela. Nu hamstrar alla mat som om den håller på att ta slut. Matförsäljningen i Stockholms skärgård har ökat med 20 %. Så man vet inte längre...
2020-03-28

    ej medlem längre
Eller är det så - det vore märkligt - att det är "torka" i nyhetsflödet. Och corona-smittan blev en välkommen nyhetsgrej?!
2020-03-28

    ej medlem längre
Eller kan det vara så att det var USA som planterade ut detta virus i Kina?
2020-03-28

    ej medlem längre
Ska bli intressant att få veta om denna Corona kommer att nedgraderas till "influensa"...
2020-03-28

    ej medlem längre
Och vem är Arne Thorén?
2020-03-28

    ej medlem längre
Vad är en "hype"?
2020-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP