Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det nya livet

Jag hostar
Kommer jag att dö nu
Jag har ont i halsen
Kommer att döda någon nu

Hur många är drabbade i Sverige
Hur många är döda i Italien
Hur många har blivit friska i Spanien
Hur många nya döda i dag i USA

Varför sitter du så nära
Varför håller du inte armen för när du hostar
Tänker du hälsa på mig
Tänker du krama mig

Var är spriten
Var är tvålen
Smittar handtaget
Smittar handduken

Var är mamma och pappa
Behöver de mat
Behöver de läkemedel
Kommer de att drabbas

Får jag behålla jobbet
Kan jag resa till min vän
Skall jag isoleras snart
Klarar jag veckor i isolering

Är det svårt att andas
Torkade jag mig i ansiktet
Kliade jag mig i ögonen
Sög jag på mitt finger

Jag har ont i halsen
Kommer jag att dö nu
Jag hostar
Kommer jag döda någon nu




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-03-30 02:24



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Du skriver med fingret på livets puls
2020-04-06

  bibbi ahrnstedt
En fantastiskt bra verklighetsbeskrivning
2020-04-06

  Magdalena Eriksson VIP
hög igenkänning...som en kliande orm i alla ting och situationer ... CO CO Coronan. texten gestaltar väl hur flipperspelet pågår om jag inte stänger av. väljer mina steg. trots ångeststressen i texten så blir jag lugn att du också känner som du gör-ser ... kan ge ord och hålla dem i handen elegant i sina rätta proportioner.
2020-03-31

  Stanley Rydell
Stark bild på orons förlamande verkan!
2020-03-31

  bittemi VIP
Bra fångat!
2020-03-31

  Kungskobran VIP
Den värsta oron är oron själv
2020-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Plötsligt blir livet annorlunda och vi blir varse vår sårbarhet!
2020-03-30

  Blomma-Stjärna VIP
Du har verkligen satt ord på frågorna och oron som följer i coronaviruset spår
Bravo!
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP