Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kungens kritik mot de äldre: "Det förstår jag inte" säger han


Kungen är ute och cyklar

Folkhälsomyndighetan och regeringen har uppmanat äldre personer att distansera sig från sociala kontakter och hålla sig hemma.

Nu tar kungen de äldre över 70 i öronen och säger till DN att han är oförstående till att det finns de som inte lyssnar på råden. Han säger: Det förstår jag inte alls. Det blir väl lite konstigt när jag säger det, men det finns väldigt mycket som man kan passa på och göra som man väl inte hunnit med tidigare, som kanske nu blir gjort. "Man kan sitta och läsa en bok. Man kan gå in och städa. Man kan måla om huset" säger han till tidningen och fortsätter: "Ta vara på de här dagarna som ni är hemma. Det finns hur mycket som helst att göra. Kungen berättar i intervjun att han själv är helt ok och att han spenderat den senaste tiden med att bl.a läsa böcker.

Kungen tänker inte på att han lever ett priviligerat liv och har en hel stab av hovfunktionärer som lyder minsta vink. Det är därför en himmelsvid skillnad till en man i samma ålder eller äldre och som är änkling utan barn och inte har några syskon kvar i livet.

Det finns många som erbjuder sig att hjälpa till att handla eller annan tjänst, men när det kommer till kritan backar man ur av rädsla för att bli sjuk och dö i coronavirus.

Därför går änkemannen själv och handlar, trots riskerna. Själv är bästa dräng !

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-31 14:13



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Även Kungen måste väl ha rätt
Att uttala sig i någon fråga
Varför skulle annars
Riksdagen betala
ut apanage till
honom?
;}
2020-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP