Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gång på fångnas villkor



En värld av flärd och dekadens
som sol i natt jag färdas
förutan ljus och väckessens,
förtärd till sömn att härdas,
och önskan att få vända om
till större rum, från var vi kom,
blir starkare med båren
som bär mig över våren.
Men inom hinnan halluciv
finns minne blint förinnan liv.

På vägen bakom mig jag glömt
en liten, sliten strimma
att finna denna glans jag tömt
blir svårt i dis och dimma
men längtan att få vända om
från framtiden till vägen som
jag en gång tyckts försaka
skall ta min tid tillbaka.

En egenfärd egentligen
en gång på fångnas villkor
i massors mitt, men äntligen
går vidder framför villspår.
Ur väntans tid står gläntan vid,
i bergen bakom sorlar strid
och törsten som jag tycktes tömt
drar fram från fält som döden dömt.












Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-31 18:35



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Den här ödesmättade texten gillar jag skarpt. Den flyter väldigt bra och jag vill läsa den högt.Tycker den har en slags insikt i sig som höjer den till en av mina favorit alster från dig. Mycket bra eller rättare sagt ett mästerstycke tycker jag!
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP