Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En uppfyllande känsla

som egenskaper önskas allra mest
en vishet och ett sinne fullt av lycka
tillika envishet och klartänkt mod
och skönhet skarp som vassa iskristaller
men inte minst den underbara känsla
som endast kärlek djup och fri kan ge 

det som var viktigast att ge
var det som syntes väga allra mest
en rymd inom sig uppfyllande känsla
som överstiger varje annan lycka
viktig ren och klar som iskristaller
om det bara funnes mod 

förutan stundens djärva mod
en tvekan, men beslut att faktiskt ge
får själen form av lätta iskristaller
en övertygelse som mer än mest
kan alstra laddningsvänlig lycka
och övertydlig troligare känsla

i stunden lever mången tydlig känsla
som viktigt innehåller mod
ett sätt att avstå från en lycka
till förmån för att ständigt kunna ge
vem avgör vem som tycker mest
som närmast kommer iskristaller

en inre del av hjärtats iskristaller
som liknar dubbeltydig känsla
ett under som vi väntar allra mest
miraklet som kan fylla oss med mod
att sväva och att översamlat ge
förutan hänsyn till sin egen lycka

för vad i stunden får innerligen lycka
som jämför sig med sköra iskristaller
är det som vi egentligen vill ge
ej ting utan en klar och tydlig känsla
där hoppet är en nyckel till vårt mod
ett hopp vi söker finna liknas mest

vad vore världen utan allra mest
en lycka blek som strävsamt samlar mod
likt iskristaller känslan ren kan ge

(en sestina)




Bunden vers (Annat versmått) av Inez L
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-04 11:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra försök men når inte riktigt ända fram (i tornadan).
2020-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Inez L
Inez L