Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ur....utkast från 2015-03-25


Ligga sked

 

Du sa du ville visa mig nattlivet
För att jag skulle gilla din stad
Jag visste inte att det var för min skull
Vi gick ut
Jag drack och kallpratade med dina bekanta
För din skull
Även om jag längtade
Till timmarna närmade sig midnatt
Och oss bortom vimmel och neon

 


Jag visste inte hur
Jag skulle säga det, eller var jag skulle börja
Du såg att jag träffade lyktstolparna
Även om du också tänkte på annat
Utan att ens försöka
Tills vi kom till lekplatsen
Och du kastade mig som en vante
Och jag landade som en snöängel
Mot dina läppar

 

 

Du fattar trögt
Jag blir så påverkad av dig
Hur jag trippar barfota
Längs väggen
För att smyga mig bakom
Och lägga mig bredvid dig
Trotsa att det är uppenbart
Att du vet vart jag är påväg


Sedan vänder du dig

 

Och vi ligger
I sängen och håller händer
Och bara pratar om allt
Och inget
Svamlar om minnen
Innan vi träffades
Och
Du river upp dina sår
Berättar om dina tidigare relationer
Och varför det gick som det gick
Och jag bryr mig inte om din historik

 

För det var då, och nu är nu
När vi ligger med lampan släckt
Ditt upphängda lakan som gardin
Och bilarna rullar förbi utanför fönstret
Och vi viskar,
Om vilken tid vi behöver gå upp
Och att vi förmodligen måste försöka sova nu
För att jag måste hinna åka hem

 

 

Och vi tar tillfället i akt
Varje gång
Hur trötta vi än är, att

 

 

 

 

Ligga sked




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-04 16:14



Bookmark and Share


  Sandra De Freitas VIP
Jag gillar denna starkt. Finns en sån flyt och den sista raden binder ihop resten av texten på ett så fint sätt. Detta är en sån text man vill läsa om och om igen.
2020-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Lovin' Spoonful.
2020-04-04

    Lars J
Kärlek på avstånd fint beskriven
2020-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP