Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Vid Vulcanus vagga



Vulcanus härd, när går din övning över?
Att mattas, härdas, brytas ny och fly,
förtvina, skina, sjuda sjuk, och gny
tills flamma fram är allt min glöd behöver.

Jag pryglas blyg, du inneslår och söver
min syresyn, till världsfrånvänd revy,
och stängt därute, bortom fortets dy
går fältens spår i klungors kluvna klöver.

Mot magma, innestängd men ständigt nära,
förgås min eld inunder svärtans svalg
att stiga först ur banvulkanens gap.

Farväl, familjens famn, kamrater kära.
Förevigt trevar levnadsskev emalj
förföljd ikväll till cell av naglars skrap.
















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2020-04-04 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP